Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Vidal Sassoon: Vidal - Az önéletrajz Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 20.
A hatvanas években az egész világ Londonban kereste a választ arra a kérdésre, mi az igazi stílus. Ha hajvágásról volt szó, az egyetlen hely, ami szóba jöhetett, Vidal Sassoon szalonja volt. Modellek, színésznők, boltoslányok özönlöttek a Bond Streetre a Sassoon védjegyévé vált rövid, szexi, geometrikus, frizurákért.
Tovább...
 
Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertje Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 20.
ImageIdén emlékezünk az 1956-os forradalom 60 évfordulójára. Ez alkalomból világszerte elismert magyar zeneszerzőink művei csendülnek fel, az egész világ tiszteletét kiérdemlő magyar hősök emlékére.
Tovább...
 
Jézus kínszenvedésétől a feltámadásig Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. október 20.
ImageMaria de Faykod magyar származású francia szobrászművész legismertebb, világhírű munkáját, a Lourdes-i Keresztutat mutatja be az a fotókiállítás, melyet október 21-én, pénteken nyitnak meg a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában.
Tovább...
 
Kathryn Hugnes: A levél Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 19.
1939-ben a huszonegy éves Billy Stirling táncolni indul barátjával, és az este folyamán megismerkedik az elragadóan bájos Chrissie Skinnerrel. A két fiatal egymásba szeret, és egy felhőtlenül boldog nyarat töltenek együtt. Billy teljes szívéből szereti Chrissie-t, de amikor szeptemberben kitör a háború, és még ugyanazon a napon a fiú megtudja, hogy kedvese kisbabát vár, inába száll a bátorsága. (Könyvajánló)
Tovább...
 
Tollpihe meseíró pályázat tucatszor is! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. október 18.
ImageÚjra meghirdették a Tollpihe meseíró pályázatot Fejér megyei általános iskolások számára. Az alkotó fiatalok december 10-ig küldhetik be írásműveiket. A legsikeresebb szerzők értékes tárgyjutalomban részesülnek, sőt, műveik megjelennek a Tollpihe Antológiában is.
Tovább...
 
"Aztán oly hirtelen csönd jött... Megtágult fönt az ég" Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. október 18.
A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium szokásos őszi képző- és iparművészeti kiállítása idén az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója előtt tiszteleg, mottója Illyés Gyula Naplójegyzeteit idézi: „Aztán oly hirtelen csönd jött… Megtágult fönt az ég.” Az alkotók ismert megyei, városi képzőművészek, az iskola művésztanárai és volt, illetve jelenlegi diákjai. Az ünnepélyes megnyitón dr. Vizi László Tamásné igazgató köszöntötte a megjelenteket, a tárlatot Mészáros Attila alpolgármester nyitotta meg.
Tovább...
 
Paulo Coelho: Barátság Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 17.
Ebben a gyönyörűen illusztrált naptárban az évet Paulo Coelho műveiből válogatott idézetek kísérik végig. Paulo Coelho, akit emberek milliói a szavak alkimistájaként tartanak számon, napjaink egyik legbefolyásosabb szerzője. Könyvei nemcsak a bestsellerlistákat vezetik, de társadalmi és kulturális párbeszédet is gerjesztenek.
Tovább...
 
A nyár emlékei  Megnyílt a városi táborok kiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. október 17.
ImageGyermekek százainak nyári emlékeit idézi fel az a kiállítás, melyet a városi táborokban készített fotókból, szebbnél szebb kézműves alkotásokból nyitottak meg A Szabadművelődés Házában. Ismét elhangzottak a vakáció alatt tanult zeneszámok, levetítették a Velencén közösen összeállított animációs filmeket, végül moldvai táncházzal zárták az eseményt.
Tovább...
 
Elkezdődött a 17. Határon túli magyar irodalom napjai Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter, Fraller Ildikó   
2016. október 14.
Csütörtökön délután ünnepélyes keretek között kezdődött el a 17. Határon túli magyar irodalom napjai találkozó a Vörösmarty Társaság termében. Az idei rendezvény témája az 1956-os forradalom és szabadságharc irodalmi megjelenése, az írócsoportok kiállása és magatartása, illetve az emigráció irodalma.
Tovább...
 
Az elveszett hangszer Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. október 14.
ImageA zene világával ismertetik meg a Hermann Zeneiskola pedagógusai az óvodásokat a Zenede Bábszínház előadássorozatai révén. A hangszerek iránti érdeklődés felkeltését célzó program őszi bábelőadása alkalmával a kicsik a legapróbb hangszerekkel ismerkedhetnek meg.
Tovább...
 
Festészet Napja a Pelikán Galériában is Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 14.
A Székesfehérvári Művészek Társasága két programot is szervez szombaton délután a Magyar Festészet Napja alkalmából. Előbb Pintér Balázs szobrászművésztől hallhatnak számos érdekességet a Pelikán Galériába ellátogatók, majd Revák István vezetésével interaktív programot is tartanak, a látogatók pedig bepillantást nyerhetnek a festészet műhelytitkaiba. Mindkét eseményre díjtalan lesz belépés. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!
Tovább...
 
<< Első < Előző 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3268 - 3278 / 6215